perjantai 19. lokakuuta 2012

AVOKADOPASTA, SYKSYN HITTI !!!

Tänä syksynä ilmestyneestä Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa -kirjasta leviää sosiaalisessa mediassa avokadopastaresepti. Viime viikon torstaina HS julkaisi ohjeen myös lehdessään! Itse kuulin tästä ohjeesta ystävältäni ja pakkohan tätä niin herkulliselta näyttävää ohjetta on kokeiltava heti tulevana sunnuntaina jo. Avokadopastaan liittyy niin ihana rakkaustarina. Se oli ensimmäinen ruoka jota Alexander oli valmistanut tulevalle vaimolleen. Hääpäivä oli sovittu heti ruoan jälkeen, ja tuleva vaimo oli meinannut itkeä ruokaa syödessään, niin hyvää se oli. 

Tätä on siis pakko kokeilla.. itkun uhallakin  :)




KUVA : HS

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia

 Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.
 Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.
 Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.
 Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.
 Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.

1 kommentti :

Kaunis kiitos kommentistasi !