perjantai 12. lokakuuta 2012

VADELMAINEN PAHOLAISENKAKKU


Muutama vuosi takaperin löysin Glorian ruoka & viini -lehdestä ihanan kakkuohjeen. En ole pitkään aikaan tätä tehnyt, ja pohdin olisinko leiponut sellaisen lähestyville syntymäpäivilleni. Päätin kuitenkin, että aion laiskotella ja syödä valmista kakkua ja jakaa vain tämän herkku ohjeen teille :) Suosittelen kokeilemaan ja jäämään koukkuun :)

Kuva lainattu



VADELMAINEN PAHOLAISENKAKKU

Valmista ensin vadelmakastike, jotta se kerkiää jäähtymään.

Vadelmakastike
(3 1/2 dl valmista kastiketta)

600 g (1,2 l) vadelmia
1 1/2 dl hyytelösokeria

Mittaa vadelmat kattilaan. Keitä vadelmia noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat soseutuneet.
Painele vadelmat siivilän läpi siemenettämäksi soseeksi kulhoon. Kaada vadelmasose takaisin kattilaan. Lisää hyytelösokeri. Keitä, kunnes sokeri on liuennut. Voit korvata osan vadelmista myös kungitarpiltti-soseella.
Kaada kastike puhtaaseen kulhoon. Jäähdytä haaleaksi ja siirrä jää
kaappiin. Tarjoa kylmänä tai lämmitettynä jälkiruokien kastikkeena

Pohja
100 g tummaa suklaata 
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
200 g ranskankermaa
1 dl rypsiöljyä
1 1/2 tl piparminttuaromia (Dr Oetker)
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvan kuumaa vettä

Lisäksi
2 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun

Täyte
400 g rahkaa
250 g mascarponejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl vadelmakastiketta (ks. ohje)
200 g (4 dl) vadelmia

Kostutus
1/2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
300 g (6 dl) vadelmia, mustikoita, mustaviinimarjoja ja karhunvatukoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
(mintunlehtiä)

Voit valmistaa kakkupohjan ja vadelmakastikkeen edellisenä päivänä, mutta täytä kakku vasta juuri ennen tarjoamista.

Tee pohja: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka öljyllä. Rouhi suklaa. Sekoita suklaa ja kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat, ranskankerma, öljy, piparminttu ja viinietikka. Viinietikka lisää kakun kuohkeutta. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuuma vesi ja sekoita. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasossa noin 1 t 15 minuuttia. 
Peitä kypsä kakku foliolla, jotta haihtuva kosteus pysyy kakussa. Anna kakun jäähtyä ensin vuoassaan 30 minuuttia. Nosta kakku vuoasta uuniritilälle ja anna jäähtyä foliolla peitettynä vähintään 2 1/2 tuntia.

Valmista täyte: Sekoita rahka, mascarpone, tomu- ja vaniljasokeri ja 3/4 dl vadelmakastiketta kulhossa (säästä loppu tarjoiluun). Sekoita vadelmat varovasti täytteen joukkoon.

Tasoita kakku leikkaamalla kohonnut "hattu" pois. Leikkaa pohja 3 kerrokseksi. Nosta alin kerros vadille. Tee kostutus sekoittamalla vaniljasokeri maitoon. Valele puolet kostutuksesta kakulle. Levitä puolet täytteestä päälle. Jätä 1 cm reunoista ilman täytettä, sillä kerrosten paino työntää täytteen reunoille. Nosta seuraava kerros paikalleen, kostuta ja täytä. Nosta ylin kerros paikoilleen.

Tee kuorrutus: Kasaa marjat kakulle. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri ja keitä, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä hetki. Sivele kiille marjojen pintaan. Koristele kakku mintulla. Tarjoa heti vadelmakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !