torstai 20. kesäkuuta 2013

Kööpenhamina ( infoa lisää )No niin vähän lisää infoa Köpiksestä.. pahoittelen, että olen jälleen ollut saamaton sen suhteen.
Lukijani on lähdössä reissuun perheen kanssa, joten tässä hiukan lisätietoa. 

Köpiksen keskusta on ihanan vehreä ja kannattaakin käydä muutamissa puistossa visiitillä, jos on aikaa : Kongens haven ja Churchillparken. Jälkimmäisessä sijaitsee Pieni merenneito -patsas. Matkalla patsaalle kannattaa katsastaa Amalienborgin palatsi.  Eläintarhan lähettyvillä on myös kaunis Frederiksberg Have puisto. Niin ja Skjalm sisustusliikkeen edessä on ainakin pieni leikkipuisto lapsille ( äiti voi shopata hyvillä mielin, kun isi viihdyttää lapsia puistossa )!!!

Nyhavn:ssa kannatta myös käydä, suloiset värikkäät talot ja ihana satama tunnelma. Ravintolat alueella ovat kyllä hinnakkaampia, mutta sinne voi suunnata vaikka jäätelölle ja sään suosiessa suosittelen hyppäämistä risteilijän kyytiin sieltä, kiva kokemus lapsillekin.

Nähtävyys on myös Kristiania, joka tunnetaan boheemina vapaakaupunkina. Sekin kannattaa
käydä katsomassa, jos aikaa vaan on.


 Tanskassa on paljon ihania lastenvaatemerkkejä. Kattavat vaatevalikoimat löytyy tavarataloista kuten Illum & Magasin. Näissä etenkin Illumissa on myös aika huikea leluosasto. Siellä leluja saa testailla :) Kaupoissa ei juurikaan myydä lastenruokia ( heh.. kuten ei monessa muussakaan maassa.. tanskalaiset lapset syö vain äitien tekemää ruokaa ;) !!!! Magasin tavaratalon ruokapuolelta taidettiin löytää Hipp- merkkistä luomu purkkiruokaa pojalle silloin. Ja ruokapurkit on muuten kalliitakin siellä !!! Lasten kanssa kannattaa käydä myös Lego-kaupassa, Tivolissa & eläintarhassa. Eäintarhan elefanttitalo on hieno ja muutenkin siellä on paljon sellaisia eläimiä joita Korkeasaaressa ei ole.

Tanskassa useimmat ruokakaupat kuten Irma, on ihan mahtava. Vertaisin vähän Stockan herkkuun, sieltä voi hakea vaikka piknik eväät puistoon !
Illum tavaratalon alakerrassa on suloinen konditoria, josta aina haemme herkkuja. Erityisesti mansikkapiiras tai leivokset suklaakuorrutteella on herkkua. Kannattaa maistaa ;)
Ja ne kukat siellä.. niin edullisia ja ihania. Usein ostan lähtiessä kimpun mukaani :) Niin ja läjän sisustuslehtiä, joita ei harmi saa täältä !!! Shoppaileminen on hiukan kalliimpaa kuin Suomessa, mutta valikoima on paljon kattavampi. Amagerin saarella lentokentän läheisyydessä on Fields kauppakeskus, sielläkin kannattaa pistäytyä ajan salliessa, on nimittäin Skandinavian suurin.


Autolla matkaavien kannattaa tehdä reissu Ringsted outlet : iin. Keskustasta sinne ajaa noin 45min.
Ikinä en sieltä ole tyhjin käsin lähtenyt..ja viime kerrastakin on jo aikaa, joten liikkeitä on varmasti tullut läjäpäin lisää.


  Niin ja turisti-infosta kannattaaa käydä hakemassa kartta :) Info sijaitsee suunnilleen Tivolia vastapäätä!
  

3 kommenttia :

  1. Minäkin kiitän näistä, lennot varattu elokuun loppuun :). Kaverin kanssa neljä päivää, arvaa odotanko ;)? Täytyy katsoa vielä 1. osan vinkit.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ihania ideoita <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä! Näihin täytyy vielä palata, sillä ensi kesäksi on suunnitteilla vähän pidempi Tanskan reissu koko perheellä ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !