maanantai 15. kesäkuuta 2015

Perunatortillaa iltapalaksi





   Lapsuudesta asti espanjalainen perunatortilla on kuulunut herkkuruokiini. Olen aina kuvitellut sen valmistamisen todella hankalaksi ja nauttinut sitä näin aikuisiällä lähinnä ravintoloissa tapasten yhteydessä. Viikonloppuna ystäväni espanjalainen isä oli valmistanut perunatortilloita ja sain herkullisia maistiaisia. Siitä sitten innostuneena päätin kokeilla tortillan valmistamista itse ja yllätyin todella miten helppoa se on. Käytin valmistukseen päivälliseltä ylijääneet perunat ( 4kpl ). Kuullotin sipulia öljyssä ja lisäsin valmiiksi keitetyt pilkotut perunat pannulle. 4kpl kananmunaa rikotaan kulhossa ja maustetaan. Itse käytin mausteena suolan ja pippurin lisäksi paprikajauhetta ja ihan vähän chiliä. Seos vaan pannulle, sekoitetaan vähän ja sitten vain odotellaan hyytymistä miedolla lämmöllä. Tortillan kääntäminen onnistui parhaiten lautasen avulla. Sekaanhan voi laittaa mitä vain jääkaapista löytyy, mutta oma suosikkini on ihan perus perunatortilla. Herkullinen ja ruokaisa lisuke mm. salaatin kaveriksi .

4 kommenttia :

  1. Munkin herkkua! Ystäväni on puoliksi espanjalainen ja hänen mumminsa tekemä tortilla oli taivaallista. Kokeilin kymmenisen vuotta sitten itse tehdä, mutta ei onnistunut. Pitäisiköhän kokeilla sun innoittamana uudestaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvää. Täytyy vaan hissukseen paistella, että ei pala pohjaan.

      Poista
  2. Hei
    Oletko itse ottanut nämä hienot kuvat tässä blogissa mitä on ollut ? Millä kameralla kuvat on otettu ?

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !